Breathing (Respiratie)

October 07, 2012 Sam 0 Comments

Respiratia este foarte importanta, este temelia sanatatii. Dar, din pacate, putine persoane isi dau seama de acest lucru. Pentru a schimba nestiutul in stiut e nevoie de informatie. Nu uitati, cunoasterea inseamna putere!
Astfel, eu va prezint concis aspectele cele mai importante ale puterii respiratiei, iar restul, ramane la optiunea voastra.

Privind mai indeaproape cum functioneaza corpul aflam ca respiratia nu controleaza exclusiv oxigenerea celulelor, ci controleaza si circulatia sistemului limfatic. Fiecare celula din organism este inconjurata de limfa. Avem in organism de patru ori mai multa limfa decat sange. Si totusi, cum functioneaza acest sistem limfatic? Ei bine, el este pus in functiune prin respiratie profunda. 
Celulele, care stiu exact de ce au nevoie, iau oxigenul si apoi excreta toxine. Insa, celulele moarte, proteinele din sange precum si alte substante toxice trebuie sa fie indepartate de sistemul limfatic. Iar celulele corpului depind de sistemul limfatic, aceasta fiind singura cale de evacuare a cantitatilor mari de material toxic si lichid in exces, care restrang cantitatea de oxigen. 
Daca sistemul limfatic ar fi inchis timp de 24 de ore, am fi morti ca urmare a blocarii proteinelor din sange si a lichidului in exces din jurul celulelor, va dati seama cat este el de important?

Dr. Otto Warburg a studiat efectul oxigenului asupra celulelor. El a putut transforma celule sanatoase, normale in celule maligne doar scazand cantitatea de oxigen cu care erau alimentate. Asemenea lui, Dr. Harry Goldblatt, in Journal of Experimental Medicine (1953), a descris experimentele facute pe o specie de sobolani despre care se stia ca nu pot dezvolta tesuturi maligne. El a prelevat tesuturi cu celule de la pui de sobolani si le-a impartit in trei grupe. Una dintre grupe a fost pusa intr-un vas sub un clopot de sticla si a fost complet lipsita de oxigen pana la 30 de minute o data. Goldblatt a descoperit ca dupa cateva saptamani, multe din aceste celule au murit, altele si-au incetinit dezvoltarea, iar altele au inceput sa isi schimbe structura, capatand aspecte de celule maligne. Celelalte doua grupe de celule au fost tinute sub clopote de sticla unde continutul de oxigen era mentinut constant la concentratii din atmosfera.
In sfarsit, cercetatorii au ajuns sa creada ca lipsa oxigenului pare sa joace un rol major in transformarea celulelor normale in celule maligne sau canceroase.

Unul din trei americani se imbolnaveste de cancer. La sportivi rata este de unu la sapte la nivelul americanului mediu. De ce aceasta diferenta? Sportivii ofera circuitului sanguin elementul sau cel mai important si mai vital - oxigenul.

Asadar, opriti-va si respirati adanc de cel putin trei ori pe zi. Un timp inspirati, 4 timpi tineti aerul si 2 timpi expirati. O alta modalitate excelenta este sa inotati sau sa alergati.


Via google.com


Sursa articolului: Anthony Robbins - Putere nemarginita.

0 commenti:

Leave a thought, a reflection or a wish: