Recette du bonheur (Reteta fericirii)

October 27, 2012 Sam 0 Comments

Ce parere aveti daca va incepeti o zi friguroasa si ploioasa cu un mic dejun ce va incalzeste sufletul si care, va garantez, aduce zambete si fericire? La mine cel putin a avut acest efect.
Va prezint o noua reteta, absolut delicioasa, care ofera o imbratisare calda intr-o zi de toamna si care, parca aduce aminte de copilarie. Am numit-o reteta fericirii intocmai starii de bine pe care o starneste.

Terci de ovaz cu mere 

Ingrediente:
- 1 sau 2 mere (depinde de numarul persoanelor)
- lapte de ovaz (migdale, orez sau soia in functie de preferinta voastra)
- fulgi de ovaz
- scortisoara
- seminte de in (seminte chia, seminte de canepa - optional)
- miere
- nuci

Puneti laptele la incalzit, adaugati fulgii de ovaz, merele taiate bucatele, scortisoara si amestecati din cand in cand timp de 7-8 minute pana cand se ingroasa si e cremos. Apoi adaugati putine bucatele de mere deasupra, nuci, o lingurita de miere si o lingurita de seminte de in. Si bucurati-va de aceasta savoare. 
O sugestie - este ideala in pat, sub plapuma privind cum ploua afara :)


                                                                Bon appètit!

Vreau sa specific proprietatile semintelor de in pentru ca nu au mai fost mentionate in celelalte articole si pentru ca le-am utilizat in aceasta reteta. Ele pot fi utilizate, de asemenea, in salate, iaurturi, smoothie-uri insa, nu mai mult de 2 lingurite pe zi.

Semintele de in (Flaxseed), au fost apreciate pentru calitatile lor inca de acum 4000 de ani fiind consumate de catre greci si romani precum nucile. Aceste mici seminte, sunt de doua culori, maro si auriu insa au proprietati asemanatoare.
  • Bogate in acizi grasi Omega-3 care scad colesterolul vizibil
  • Previn tensiunea arteriala
  • Au proprietati anti-inflamatorii, care pot sa mentina o inima sanatoasa
  • Scad riscul aparitiei artritei si a Parkinsonului
  • Ajuta la combaterea constipatiei si hemoroizilor (doar daca se consuma sub forma de faina sau inmuiate)
  • Inlatura si impiedica formarea pietrelor la fiere
Un procent ridicat in aceasta samanta il constituie, Lignans, fiind singura planta care detine cel mai bogat depozit de lignans si fibre. Lignans pot ajuta la micsorarea colesterolului si imbunatatii sanatatea digestiva, ajuta la mentinerea unei inimi sanatoase, posedand proprietati anti-cancer si impotriva formarii anumitor tipuri de tumori. In cazul diabetului, poate reduce severiatea bolii si stabilizeaza nivelul zaharului din sange. (Sursa - ligiapop.com)

0 commenti:

Leave a thought, a reflection or a wish: