Sunday recipe (Reteta de duminica)

October 28, 2012 Sam 0 Comments

Recunosc, la sfarsit de saptamana sunt mult mai inspirata, am mai mult timp sa ma ocup de pasiunile mele. De aceea veti observa ca scriu articole si incerc retete noi preponderent in weekend. 
Asadar, va prezint reteta de duminica :D (este asemanatoare celei anterioare).

Terci de ovaz cu morcovi

Ingrediente:
- 1 morcov sau 2 micuti
- lapte de ovaz (migdale, soia sau orez)
- fulgi de ovaz
- ulei de cocos
- seminte chia (optional)
- vanilie
- miere
- nuci

Puneti laptele la incalzit, adaugati fulgii de ovaz, vanilia, adaugati morcovii (dati pe razatoare in prealabil) si amestecati din cand in cand timp de 7-8 minute pana se ingroasa. Apoi adaugati o lingurita de miere, o lingurita de ulei de cocos, seminte chia si amestecati, iar in final adaugati cateva nuci. And enjoy :)


In ciuda vremii, nu atat de frumoase, 
va doresc o duminica placuta!

Beneficiile uleiului de cocos

Uleiul de cocos este utilizat atat intern cat si extern, avand nenumarate beneficii. Este folosit in alimentatie ca si ulei de gatit, ajuta la o buna functionare a sistemului digestiv. Acizii grasi saturati din continut au proprietati antimicrobiene, actionand asupra unui spectru larg de microorganisme care ingreuneaza digestia. In plus, ajuta la o buna absorbtie a nutrientilor din alimentatie.

  • indeparteaza stresul
  • mentine nivelul colesterolului
  • reduce greutatea corporala
  • regleaza digestia si metabolismul
  • imbunatateste activitatea rinichilor si a inimii
  • intareste dintii si oasele
  • bogat in antioxidanti - intarzie imbatranirea prematura
De asemenea, este foarte popular printre atleti si persoanele care practica body building sau care tin diete, deoarece contine mai putine calorii decat alte uleiuri vegetale, continutul sau de grasime este convertit rapid in energie si nu duce la acumularea de grasime in artere si inima. Sporeste rapid nivelul de energie si deci, performantele sportive. (Sursa - sanatate.bzi.ro)

0 commenti:

Leave a thought, a reflection or a wish: