Avocado mousse (Piure de avocado)

November 11, 2012 Sam 0 Comments

Marturisesc, duminica imi place sa ma delectez, in special, cu ceva nou, sa incerc retete noi, sa lecturez ceva nou, sa ma plimb in locuri noi... Iar cu aceasta ocazie am zis sa incerc sa fac o reteta noua cu un ingredient pe care nu l-am mai folosit pana acum in deserturi. Va prezint un rasfat delicios, simplu si sanatos.

Piure de avocado

Avocado, sursa excelenta de calciu si potasiu, contine cantitati semnificative de grasimi mononesaturate si fibre care sunt utile pentru a combate diabetul si a apara inima. De asemenea, avocado echilibreaza foarte repede nivelul de colesterol "rau" LDL (low density lipoproteins - proteine cu densitate mica) in sange.

Sursa inepuizabila de vitamine: A, B1, B2, D, E, K, H. Sursa majora de proteine, grasimi mononesaturate, acizi grasi esentiali inclusiv omega-3 si omega-6, o gama larga de micronutrienti si totul fara continut de amidon si foarte putin zahar.

Dintre toate alimentele cu o resursa bogata in grasimi si proteine, avocado, este cel mai usor de digerat. El este compus din 80% grasimi sanatoase si 15% proteine. Furnizeaza mai multe proteine decat laptele de vaca si contine toti aminoacizii esentiali. Si nu in ultimul rand, este un propulsor alcalinizant, energizant si hidratant. (Sursacure-naturali.it si scienzaeconoscenza.it)

Ingrediente:
-1 avocado mare sau 2 mici (copt bine - sa intre degetele in el)
- 1/3 cana de karob/ pudra de roscove
- 5 curmale fara samburi 
- 1/4 cana lapte de orez
- vanilie 
- un varf de cutit de sare de mare nerafinata
- 1 lingurita de miere (optional)
- fulgi de cocos, fructe de padure (optional - pentru a servi)

Se inmoaie curmalele pentru 10-30 de minute. Apoi adaugati in blender bucatile de avocado, laptele, vanilia, curmalele, pudra de roscove, sarea si mierea. Mixati pana se omogenizeaza si devine cremos. Serviti cu fulgi de cocos sau cu fructe de padure si cu felii crocante integrale. 

*Reteta inspirata din cartea de bucate Food Matters.


Va doresc sa aveti o saptamana frumoasa 
si dulce precum acest desert!

0 commenti:

Leave a thought, a reflection or a wish: