Quinoa with super banana sauce (Quinoa cu un super sos de banane)

January 29, 2013 Sam 1 Comments


Oamenii au tendinta, adeseori, de a mentine status-quo-ul sau starea de homeostazie - termeni utilizati in psihologie. Adica oamenii simt o nevoie launtrica si temeinica de a mentine lucrurile asa cum sunt, iar daca nu reusesc, daca viata i-a ghidat spre alte drumuri ei oricum au, din nou, aceasta inclinatie de a se intoarce la obisnuinte, la cunoscut, cu atat mai mult cu cat ceva din exteriorul zonei de confort i-a intimidat. 

De ce oamenii raspund in acest fel? Ei bine, aici justificarile pot fi ample si detaliate insa, ce e absolut e ca uneori, in ciuda faptului ca perpetuarea zonei de confort in timp dauneaza, unele obiceiuri sunt placute si aici ma refer specific la un anumit obicei, mancarea. Alimentele, anumite traditii alimentare au implicatii sentimentale de aceea cateodata este greu sa susti diete prelungite. Asadar, noi, oamenii ne agatam de tot ce e familiar si ce ne creeaza o stare de confort. Si, astfel, am ajuns si eu astazi sa realizez o reteta draga, minunata quinoa, ring a bell? :)

Poate va mai amintiti de articolul intitulat "Minunata quinoa" si de articolul care viza alimentatia pre si post-antrenament (le puteti vizualiza aici si aici). In urma celor doua retete, acestea fiind printre preferatele mele, am realizat reteta de astazi. Vorba aceea, back to the basics - inapoi la elementele de baza :)


INGREDIENTE:
- 1/4 cana quinoa (mai multe despre quinoa gasiti aici)
- 1/2 cana apa
- 1 banana
- 1/2 cana lapte de orez (migdale, ovaz sau kamut - in functie de preferinta)
- 2 lingurite miere

INSTRUCTIUNI:
Clatiti quinoa sub apa rece, combinati impreuna cu apa intr-o oala si aduceti la fierbere. Acoperiti si lasati la foc mic timp de 15 minute pana se inmoaie si absoarbe tot lichidul.
Intr-un blender adaugati banana si laptele si mixati timp de un minut.
Turnati quinoa in boluri de servire sau in farfurii si varsati deasupra smoothie-ul de banane si mierea. 

* Pentru un plus de sanatate si energie puteti adauga seminte de chia in smoothie intocmai retetei post-antrenament.
* Este o reteta ideala pentru micul dejun.

P.S. de aceea am numit reteta de astazi Quinoa cu un super sos de banane :)


English recipe (click on the picture to enlarge)



1 comment:

  1. va recomand sa consumati quinoa in primul rand din punct de vedere al proprietatilor pe care acestea le detine iar in al doilea rand pentru faptul ca modul de preparare este f usor (asemeni orezului), eu mi-am cumparat la cantitatea de 500g de aici: http://ameplant.ro/produs.php?id=1680&denumire=Quinoa_ecologica_BIO_500g Recomand!

    ReplyDelete

Leave a thought, a reflection or a wish: