Raw muffins

January 05, 2013 Sam 4 Comments



A sosit luna ianuarie, luna inceputului in care gasim sperante si multe vise; in care parca simtim mirosul aspiratiilor mai puternic si mai aproape ca niciodata. 
Suntem la inceput, iar in acest inceput se regasesc, preponderent, doua tipuri de persoane. Acelea inca putin amortite sau fara pofta de acest nou start pe care le putem numi melancolice si se regasesc acele persoane pregatite si entuziasmate sa porneasca la drum in descoperirea unei cai nestrabatute pana acum.

Eu bizui asupra credintei ca, in curand, fiecare dintre voi sa reuseasca sa intre in categoria celor din urma, a celor pregatiti care se avanta fara temeri in necunoscut; care imbratiseaza cu fericire sansa noului an, noului inceput. Prin aceasta credinta va doresc un an desavarsit si va invit la o gustare - raw muffins.


INGREDIENTE CRUSTA:
- 1/2 cana nuci
- 1 cana smochine uscate
- 1 lingurita miere

INSTRUCTIUNI:
Daca aveti un blender puternic adaugati toate ingredientele impreuna, daca nu, atunci adaugati intai nucile si mixati. Apoi adaugati smochinele si mierea.
Asezati compozitia in forme de muffin, apasand cu degetele.

INGREDIENTE CREMA:
- 1 mango 
- 1/2 cana migdale 
- 1 lingurita ulei de cocos
- 1 lingura suc de lamaie

INSTRUCTIUNI:
Stoarceti o jumatate de lamaie. Apoi adaugati toate ingredientele in blender si mixati pana compozitia devine cremoasa. Turnati aceasta crema peste crusta si puneti la congelator pentru aproximativ 3-4 ore. Enjoy!


English recipe (click on the picture to enlarge)


4 comments:

  1. Cate muffin-uri ies din cantitate?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna Angela,

      daca te-ai hotarat sa incerci aceasta reteta ma bucur, e foarte buna. Iar raspunsul la intrebarea ta, din pacate, e cu aproximatie. Nu am mai facut demult muffins. Imi place sa incerc mereu noi retete. Insa, daca imi amintesc bine, au iesit circa 4-5 muffins. Poti dubla cantitatile daca faci pentru mai multe persoane. Succes si la multi ani! :)

      Delete
    2. Multumesc pentru raspuns. La multi ani! :)

      Delete
    3. Cu mare placere. Si eu iti multumesc pentru urare :)

      Delete

Leave a thought, a reflection or a wish: