Crunchy persimmon snack (Gustare crocanta de kaki)

February 02, 2013 Sam 0 Comments


Buna februarie! :) Iata-ne sositi in luna in care se impune o dezmortire generala; in care gospodarii satelor incep pregatirile pentru lucrul in livezi, pentru rasaditul semintelor si pentru lucrul pe camp. Si, asemenea gospodarilor, dupa intepenirea de inceput de an, se cuvine ca, fara pardon si indata, fiecare sa se dezmeticeasca, sa isi faca ordine in ganduri, in viata si sa apuce de maini noul inceput, sa se sustina bine de el si sa nu cedeze pana nu isi implineste si satisface fiecare vis.

Eu va doresc o luna frumoasa, calda, plina de iubire; o luna in care sa porniti intr-o cursa fara sfarsit spre indeplinirea viselor. Si, nu in ultimul rand, va doresc multa forta, forta nemarginita in a realiza tot ceea ce v-ati dorit, insa nu ati reusit pana acum. Nu renuntati niciodata! 

O sugestie - chibzuiti putin asupra lucrurilor importante pentru voi, realizati o lista a viselor si reflectati asupra ei, intemeiati pasii necesari spre realizarea lor: ce, cum, cand, cat aveti nevoie pentru infaptuirea lor. 

Iar acum, dupa cum v-ati obisnuit deja, va prezint o noua reteta, o gustare crocanta de kaki. Insa nu inainte de a sublinia ca pe langa cele trei mese principale sunt necesare doua sau trei gustari pe zi pentru ai oferi organismului combustibilul necesar. De asemenea, retineti, e indicat sa alternati consumul fructelor astfel, veti introduce toti nutrientii indispensabili corpului.


INGREDIENTE (pentru o persoana):
- 1 kaki
- 1/2 banana
- 1 lingura nuci

INSTRUCTIUNI:
Curatati de coaja kaki-ul si adaugati impreuna cu celelalte ingrediente in blender si mixati pana devine cremos. Iar pentru ornat, puteti aseza cateva nuci peste compozitie.

Bineinteles, nu puteam incheia fara cateva proprietati ale fructului de Kaki.
Asadar, Kaki-ul este un fruct ce poarta denumirea stiintifica de Diospyros kaki, precum numele copacului. Cultivat inca din secolul al saptelea in China si Japonia. Pulpa Kaki-ului Persimon este dura, se poate taia si curata precum marul, avand acelasi gust ca si acesta.

Este foarte bogat in glucoza si apa, vitamina C, calciu, fosfor, fier si magneziu. Fructele de kaki dulci sau acre sunt bogate in tanin. Acest tanin scade cantitativ pe masura ce fruc­tul se coace. Cand este verde, can­titatea de tanin este ri­dicata.

Datorita taninilor prezenti in fruct se poate reduce riscul bolilor cardiovasculare, hipertensiunea, diabetul si o vasta gama de tumori (cancer de prostata). Frunzele de kaki sunt uscate si utilizate in prepararea ceaiului verde, in diverse preparate erboristice pentru a reduce imbatranirea pielii. Fructul mai este considerat si un bun antiseptic, bun pentru stomac si pentru combaterea hipertensiunii, dar si pentru tratamen­­tul diareii, enterocolitelor si hemoragiilor. (Sursa)


0 commenti:

Leave a thought, a reflection or a wish: