Raw strawberry icecream (Inghetata raw cu capsuni)

February 24, 2013 Sam 0 Comments


Cred ca a ajuns momentul sa va confesez un lucru, aceasta este inghetata care mi-a incantat simturile toata vara trecuta. Si marturisesc ca desfatandu-ma singura cu aceasta savoare imi semana a egoism, dar iata ca in scurt timp, dintr-o intentie demult intarziata, s-a nascut acest loc prin care acum am prilejul sa impartasesc cu voi informatii si retete minunate. 

In comparatie cu inghetata traditionala care contine faina alba, zahar rafinat si oua, aceasta reteta se prezinta ca fiind, poate, prea marunta si neinsemnata pentru unii dintre voi insa, va asigur ca este incredibil de gustoasa, de sanatoasa si de usoara. Ah, si am mentionat ca prepararea ei e deosebit de accesibila? :)






Asadar, prin intermediul acestui meleag al sanatatii ma bucur sa va transmit nemarturisitul :) o inghetata raw vegana - preferata mea din aceasta categorie - in forma de inima, dat fiind ocazia acestei zile in care romanii sarbatoresc Dragobetele: o sarbatoare considerata echivalentul sarbatorii de Valentine's Day.

Insa, inainte de a vesti alchimia acestei fascinante retete, doresc sa lustruiesc, putin macar, iubirea. Precum cuvanta Dalai Lama, "Love and compassion are necessities, not luxuries. Without them humanity cannot survive." (Dragostea si compasiunea sunt necesitati, nu produse de lux. Fara ele omenirea nu ar putea supravietui.") 

Va propun ca de azi inainte sa rasadim cu grija si atentie in sufletul fiecaruia iubire, afectiune, zambet, intelegere, compasiune; sa pornim din interiorul nostru schimbarea influentand astfel, apropiatii nostrii. Haideti sa fim mai buni ca ieri.



Exista un citat pe internet care mie imi place tare mult (nu stiu cine l-a scris), dar care, cred cu tarie, ar aduce rezultate remarcabile in comportamentele noastre si, implicit, in dezvoltarea noastra personala - "Daca te-ai intalni, ti-ar placea de tine?",

Cand sunteti la servici, la scoala, la facultate, acasa, in familie, in oricare imprejurare comunicati sau va exprimati fie verbal ori nonverbal, reflectati asupra acestei intrebari "Daca v-ati intalni, v-ar placea de voi?".  

In sfarsit, sper ca ati avut o zi minunata cu multe zambete si iubire. Eu va doresc ca aceasta zi sa fie doar inceputul si ca de acum veti tatona un teren propice pentru rasadirea si recoltarea celor mai frumoase momente de iubire din viata voastra.    



INGREDIENTE:
- 1 cana caju (inmuiat inprealabil peste noapte)
- 1/2 cana apa
- 2 linguri miere
- 1 cana capsuni (fructe la alegere) 

INSTRUCTIUNI:
Adaugati toate ingredientele, cu exceptia capsunilor, in blender si mixati pana devine o pasta cremoasa. 
Asezati compozitia in forma unui inel culinar sau in forma dorita si puneti la congelator pentru jumatate de ora. 
Dupa jumatate de ora adaugati capsunile, amestecati si puneti din nou la congelator, de data asta pentru o ora.
Peste o ora scoateti inghetata si amestecati. Repetati aceasta actiune de 4 ori. 

Nota: de savurat in familie, in doi sau de ce nu, individual :)


English recipe (click on the picture to enlarge)


0 commenti:

Leave a thought, a reflection or a wish: