Raw vegan berries & coconut milk dreamful dessert ( Desert de vis vegan, crud cu fructe de padure si lapte de cocos)

February 20, 2013 Sam 0 Comments


Nu vreau sa ma laud insa, acest desert s-a dovedit atat de gustos incat e aproape imposibil sa te opresti din mancat, ramai neputincios in fata sa. Iar consistenta, cremozitatea, impletirea gusturilor de-a dreptul te coplesesc si cum n-ar fi indeajuns, te nauceste bine de tot reducandu-te la o singura doleanta - o noua desfatare :)



Nu glumesc, chipul in care a fost zugravit desertul curent este indreptatit si justificat. Incercati-l, indata veti constata si poate, veti impartasi cuvantarea mea. 
Iata, a izvorat o intentie, dupa experimentarea desertului, va invit sa-mi depuneti reflectia voastra intr-un comentariu.


Cautati, atunci cand doriti o delectare, cand simtiti nevoia de acel ceva "dulce", sa introduceti in alimentatia voastra varianta sanatoasa a deserturilor cum ar fi cele crude, vegane si nu cele procesate din comert - junk food. 

De pilda, binecunoscuta ciocolata, tableta de ciocolata din supermarketuri "contine doar 8 grame de cacao, adica mai putin de o lingurita de pudra, cam o lingurita de lapte praf, o picatura de aroma de alune si in rest margarina de proasta calitate. Toate amestecate la cald si turnate in forma cu patratele."

"Aceasta tableta vanduta drept cicolata, contine grasimi extrem de periculoase pentru organismul uman (margarina din prima clasa, puternic aterogena) care consumata in cantitati mari poate provoca atac cerebral sau infarct. Potrivit sefului ANPC, este departe de ceea ce se numeste ciocolata. “Ordinul 335/2003 arata ca nu poate fi numit “ciocolata” decat un produs care contine minimum 43% substanta uscata totala de cacao”, a explicat Sorin Mierlea." (Sursa)

Asadar, subliniez, din nou, importanta alimentelor naturale si mai ales, citirea etichetelor. Retineti ca tot ceea ce pare chineza si tot ceea ce nu ati utiliza la voi in bucatarie, acasa, e bine de evitat.

Acestea fiind spuse, va prezint afectuos un desert de vis, vegan, crud cu fructe de padure si lapte de cocos.




INGREDIENTE:
- 2 linguri nuci
- 1 lingurita ulei de cocos
- 2 lingurite miere

- 1 mana fructe de padure
- 1/2 cana lapte de cocos

INSTRUCTIUNI:
Nucile se trec prin rasnita. Apoi, separat alaturi de nucile rasnite se adauga uleiul de cocos, mierea si se amesteca. Compozitia ar trebui sa fie ca cea a unui aluat lipicios, coca. 
Se aseaza tapisand partea de jos a unei forme de tort si se pune la congelator pentru aproximativ 2 ore. 
Dupa ce ati scos din congelator adaugati fructele de padure si laptele de cocos putin incalzit anterior.

* Laptele de cocos este de la firma Rapunzel (bio) si se gaseste in magazinele Miracolul Plantelor si Enigma
* Mai multe despre proprietatile si beneficiile uleiului de cocos gasiti aici (la sfarsitul paginii).
* Puteti inlocui laptele de cocos cu cel de migdale, ovaz, orez sau kamut.

* Precizez ca laptele de vaca, precum si produsele lactate nu sunt indicate spre consumare (vezi aici de ce). De asemenea, desi se practica, laptele de origine animala nu se combina cu nimic - cereale sau fructe.

English recipe

Pofta buna!


0 commenti:

Leave a thought, a reflection or a wish: