Snowy raw dessert (Desert raw de zapada)

February 11, 2013 Sam 0 Comments


Ieri am avut parte de o zi alba, candida care, mie cel putin, imi provoaca o bucurie copilareasca. Cand ma trezesc si privesc tinutul dalb de la fereastra, fulgii ce apun parca intr-un dans lent, simt cum, in ciuda frigului, sufletul mi se incalzeste. 


Eu, solemn, va invit sa savurati cu ochii copilariei acest anotimp, deoarece nu e nimic mai frumos si pur decat lumea vazuta prin ochii baietelului sau fetitei din fiecare dintre voi. Si, chiar daca il reprimati, copilul din voi exista, iar uneori este bine sa-i ingaduiti o scapare. 

Ce vreau sa subliniez? Necesitatea iubirii, necesitatea pozitivitatii, mai ales acum, in prezent. Si nu ma refer la iubirea membrilor de familie, a prietenilor etc., ci la insasi forta iubirii - forta pozitiva a vietii - fara de care nu am fi aici niciunul dintre noi. 

Fiti pozitivi, iubiti limpede, precum copiii, nu va plangeti de problemele voastre, de ceea ce ati vazut la stiri sau in jurul vostru pentru ca este un cerc vicios. Ce rezolvati daca va plangeti, daca va victimizati? Cautati sa accentuati mai degraba lucrurile pozitive din viata voastra si exprimati-le in conversatiile voastre. Fiti recunoscatori de sanatatea voastra, de casa voastra, de toate beneficiile de care v-ati bucurat din copilarie si pana acum. 

Astfel, in scurt timp, veti observa cum viata voastra se schimba, cum, daca nu va lasati influentati de intamplari exterioare, va veti umple sufletul de iubire si pozitivitate simtind fericire si o eliberare greu de expus in cuvinte.

Intocmai cuvintelor lui Wayne Dyer, "What we think determines what happens to us, so if we want to change our lives, we need to stretch our minds."

"Ceea ce gandim determina ceea ce se va intampla cu noi, deci, daca dorim sa ne schimbam viata, trebuie sa ne dezmortim mintea."

Acestea fiind spuse, in speranta ca nu v-am plictisit :), va prezint si va poftesc la un desert raw care, fireste, se savureaza cu aceeasi fericire si veselie precum o face un copil.

P.S. l-am numit desert de zapada intrucat mi s-a parut potrivit vremii de afara, iar cocosul a favorizat ideea mea in acest sens :)


INGREDIENTE CRUSTA:
- 1/2 cana nuci
- 1 lingurita apa
- 4 smochine deshidratate
- 1 lingurita ulei de cocos bio
- 1 lingura fulgi de cocos bio

Adaugati toate ingredientele intr-un blender, mixati pana componenta devine lipicioasa si bine maruntita. Asezati-o in diverse forme, in functie de preferinta si apasati bine.

INGREDIENTE CREMA:
- 1 avocado
- 3 lingurite miere (cantitatea in functie de preferinta)
- 1 lingura carob/ pudra de roscove sau pudra de cacao
- 1 lingurita ulei de cocos
- 1 lingura apa
- fulgi de cocos pentru ornat

Inlaturati coaja avocado-ului, taiati-l bucatele si adaugati-l impreuna cu celelalte ingrediente in blender si mixati pana devine cremos.
Asezati compozitia peste crusta deja fixata in formele dorite. 
Puneti la congelator pentru aproximativ 1-2 ore.

* In functie de marimea formelor cantitatea se dubleaza.
* Deserturile crude se pastreaza bine si cateva saptamani la congelator.


Va doresc pofta buna si o saptamana extraordinara!


English recipe 


0 commenti:

Leave a thought, a reflection or a wish: