Vegan cheesecake (Cheesecake vegan)

February 14, 2013 Sam 0 Comments


Intentionam sa realizez aceasta reteta in mod deosebit pentru "Ziua indragostitilor" insa, ea poate fi savurata in orisicare zi doriti. Reteta este cu adevarat speciala si nu din pricina acestei sarbatori, nu.
Este speciala, indeosebi, din cauza telului acestui loc numit Wellness. Precum spune definitia cuvantului "wellness", acest loc vrea sa propuna o filozofie de viata care plaseaza bunastarea persoanei in centrul atentiei. Si el va incerca sa faca acest lucru printr-o alimentatie corecta, sanatoasa; prin activitati fizice combinate cu un echilibru mental si fizic.

Asadar, cheesecake-ul pe care vi-l prezint si vi-l recomand cu multa caldura este varianta sanatoasa a camarazilor sai regasiti pretutindeni. Dansul este vegan. Ce inseamna acest termen? Ma raportez la o explicatie succinta - inseamna ca produsele de origine animala precum carnea, ouale sau produsele lactate sunt absente.
Astfel, in speranta ca v-am trezit interesul, ma grabesc sa va impartasesc aceasta reteta de-a dreptul captivanta.


Insa, nu inainte de a pronunta cateva fraze referitoare la Ziua iubirii. Nadajdui, in ciuda ocupatiei, rutinei sau sigurantei in privinta cuceririi persoanei iubite, ca nu ati uitat sa oferiti iubire, atentii si multa afectiune pe tot parcursul anului. Daca "curtea" realizata anterior intemeierii unei relatii ar persista, cuplurile nu s-ar mai destrama atat de frecvent. 

Se impune a avea in vedere faptul ca iubirea trebuie alimentata neincetat. Si, da, e frumos ca in aceasta zi sa faceti ceva divers pentru a va sustine si confirma iubirea numai, retineti, ea merita infatisata intotdeauna. Asa ca eu, solemn, va poftesc sa zugraviti in felurite moduri iubirea si, desigur, sa o faceti continuu.


INGREDIENTE CRUSTA:
- 1/2 cana nuci si migdale (un mix sau la alegere doar migdale sau doar nuci) 
- 3 lingurite miere
- 1 lingurita ulei de cocos
- esenta de vanilie

Nucile se trec prin rasnita, se amesteca  impreuna cu celelalte ingrediente pana devine un aluat lipicios si se tapiseaza partea de jos a unei forme de tort sau a unei forme de inima.

INGREDIENTE CREMA:
- 1/2 cana caju (inmuiat in prealabil aproximativ 3 ore)
- 5 caise deshidratate
- 1 lingura coaja rasa de portocale
- 2 lingurite miere
- 1 lingura mac pentru ornat

Intai, desi ma repet, vreau sa mentionez ca durata inmuierii caju-ului difera in functie de preferinta cremei. Cu cat sta mai mult la inmuiat cu atat crema va fi mai pufoasa.
Adaugati toate ingredientele intr-un blender si mixati pana devine cremos. Turnati compozitia peste crusta deja asezata in diversele forme si presarati 1 lingura de mac. 
Puneti la congelator pentru aproximativ 1-2 ore and enjoy:)

* In functie de marimea formelor cantitatea se dubleaza. 
* Reteta inspirata de Olivia Steer.



English recipe


0 commenti:

Leave a thought, a reflection or a wish: