Easter Raw Berries ice cream. Inghetata cruda de Pasti cu fructe de padure

May 05, 2013 Sam 0 Comments


In mod traditional odata cu Sarbatoarea Pascala se arata o ingramadire de retete care mai de care mai ademenitoare, seducatoare si imbietoare. Cu o prezenta foarte agreabila, nu-i asa? Insa, cat de indestulatoare si satisfacatoare sunt ele cu adevarat? Dupa o portie parca mai aspirati la una si cumva parca jinduiti si dupa a treia. Iar in cele mai multe situatii cantitatea este problema. Peste care urmeaza o dispozitie arida, intr-adevar neproductiva si disconfortanta, pentru ca ele secatuiesc energia.

Just, cele ispravite in bucataria personala sunt mai putin nocive decat cele din comert (nu contin coloranti, emulgatori, conservanti etc.), dar privind indeaproape compozitia acestora putem percepe ingrediente neonorabile precum: margarina (compus chimic foarte nociv); faina alba; iaurt; smantana; lapte pasteurizat (vezi aici adevarul despre produsele lactate si aici cele mai nocive ingrediente); frisca; oua, care laolalta formeaza o combinatie aspra si apasatoare organismului.


Asadar, dat fiind vremea minunata cu care ne-am intalnit si suntem binecuvantati de cateva saptamani, va recomand un desert racoritor, savuros, hranitor, dar mai ales sanatos. Si, desigur, el (desertul) nu stie de lapte pasteurizat, faina, oua sau coloranti artificiali. De asemenea, el se descrie ca fiind crud, usor si desfatator, ideal pentru zilele toride ce in curand vor perinda tinutul nostru. 

Cu prilejul Sfintei Sarbatori Pascale, eu va adresez cele mai deosebite urari. 
Fie ca acestea sa vina pline de zambete, armonie si pace sufleteasca.
HRISTOS A INVIAT!

INGREDIENTE:
- 1 cana caju (inmuiat inprealabil peste noapte)
- 2 linguri miere
- 1 cana apa
- 1 cana fructe de padure congelate
- 2 lingurite ulei de cocos

INSTRUCTIUNI:
Adaugati toate ingredientele in blender si mixati pana compozitia devine o crema pufoasa. Asezati crema intr-un inel culinar sau in forma dorita. Puneti la congelator pentru aproximativ 4 ore.


English recipe (click on the picture to enlarge)


0 commenti:

Leave a thought, a reflection or a wish: