Migraines. Migrenele

May 26, 2013 Sam 0 Comments

Via internet

Acesta este un subiect ce, inca din a treia copilarie (6-12 ani), mi-a atras atentia. Pentru ca observam un canon cotidian la bunica mea reprezentat de cefaleea caracteristica. Am crescut privind-o cum, prin tentative neizbutite (analgezice simple - paracetamol sau ibuprofen), astepta totusi, cu incredere, o induplecare din partea durerii nesabuite.

Cat a durat lepadarea durerii? In general nu mult. Ba chiar uneori, in functie de imprejurari, erau necesare doua comprimate pentru ca rezultatul scontat sa-si desemneze prezenta. Iar acest "ceremonial" se intindea domol, fara viteza, dar nesovaitor si cu intentii de statornicire in viata ei. Luand in considerare transmiterea genetica, am descoperit ca matusa mea, de asemenea, prezinta aceasta afectiune cronica caracterizata prin cefalee recurenta.

Dupa cum puteti vedea, curiozitatea mea a fost starnita in preajma si de demult. Astfel, au urmat cercetarile si, cumva, toate notiunile descoperite se orientau catre un sens comun - alimentatia. Multi dintre cei care sufera de migrene nu isi dau seama de efectele anumitor alimente si produse chimice asupra organismului lor. Efecte ce contribuie, implicit, la dezvoltarea migrenelor.

Dr. Med. Max Gerson, cel ce a dezvelit si expus o metoda naturala si eficienta pentru tratarea cancerului si a altor boli, a vietuit cu migrene foarte grele inca din timpul studentiei. Toti medicii consultati au sustinut ca boala este incurabila si ca trebuie sa invete sa traiasca cu ea. Dar el nu s-a aratat multumit de acest verdict si a pornit imediat spre cercare si experimentare.

A probat mai intai o dieta cu lapte, care nu ii semana nici pe departe cu o alinare a suferintelor sale. A continuat cu o cura de fructe, urmata de o cura de legume, iar in final o cura mixta de fructe si legume, in timpul careia a simtit o ameliorare apreciabila a starii sale de sanatate. Migrenele au apucat un drum distantat devenind tot mai rare si durerile mai putin aprige.

Asa, Gerson a inceput sa prescrie pacientilor sai bolnavi de migrene, in loc de medicamente, regimul alimentar bazat pe cruditati. Gerson emise ipoteza ca regimul dietetic intareste sismtemul imunitar putand fi aplicat si la alte boli. De pilda, Sauerbruch impreuna cu Gerson relateaza despre o experienta clinica efectuata de ei, in cadrul careia au fost vindecati 446 din 450 de bolnavi de tuberculoza cutanata, numai prin regimul alimentar, fara nici un fel de medicamente.

In ciuda rezultatelor exceptionale obtinute la clinica din München si confirmate mai tarziu de catre Albert Jesionek la clinica din Gießen, Gerson s-a confruntat cu o impotrivire aldina - masiva - din partea corpului medical, rezultatele cercetarilor sale in domeniul tratarii bolilor prin terapia dietetica, fiind imperios ignorate de catre colegii sai medici. (Sursa)

Insa, precum afirma Dr. Gerson, "“Cu aceeasi terapie dietetica, adaptata in parte pentru fiecare bolnav, ca baza a tratamentului, am vindecat la fel de bine si TBC, precum si astm, boli ale aparatului locomotor, boli metabolice sau boli nervoase.” Asadar, nu va ramane decat sa acceptati aceasta terapie ca fiind un adevar posibil (terapia bazata pe cruditati) ori sa cautati fara incetare si sa experimentati. E deosebit de important sa ascultati si sa intelegeti mecanismul propriului corp. 

Planul dietetic prescris de Gerson interzice fumatul, alcoolul, cafeaua, ceaiul negru, sarea, zaharul cacao, conservele de orice fel, branza, carnea, salamul, sunca, parizerul etc. si recomanda consumul de  fructe, legume, salate, laptele crud (nepasteurizat sau fiert), cereale integrale, cartofi, seminte si desigur, cantitati mari de sucuri din legume si fructe proaspete. Acesta este un plan in care cred cu tarie si care il recomand intotdeauna celor dragi.

Asadar, va indemn la un imbold incarcat de exercitiu si perseverenta, unde persista dorinta de a mentine sanatatea. 

Va doresc o saptamana incantatoare, multa sanatate 
si va astept la urmatorul articol cu tematica:
"solutii sigure si naturale pentru 
inlaturarea migrenelor" 


0 commenti:

Leave a thought, a reflection or a wish: