Raw autumn cake and 1 st blogiversary. Tort raw autumnal si 1 aniversare a blog-ului

November 03, 2013 Sam 0 Comments


Bine v-am regasit! Stiu, timpul care s-a scurs de la ultima vorba intre noi si pana in prezent s-a intins mult in lungime, insa, a fost determinat cu aproximatie si cantarit cu farmec.

Va amintiti de intamplarile din alte timpuri cu aparenta unui maraton de postari numit Tao? Ei bine, de cu vreme, am desemnat ca acest rastimp dintre maratonul de postari si aniversare sa ia forma unei liniute orizontale (forma de punctuatie), pentru a arata o oprire in lectura. Putand fi numita o intrerupere, o destindere ori un popas. Scopul? A fost acela de a organiza aceasta readunare colectiva - dintre noi - in vederea studierii, cercetarii si discutiunii intocmai la timpul cuvenit - ziua in care se aniverseaza primul an de retete sanatoase, de spiritualitate, de ezoteric, de dezvoltare personala si, desigur, ziua in care se celebreaza starea de bine.

Asadar, acesta a fost farmecul chibzuit sa soseasca fara veste si pe neasteptate. Am speranta ca imbufnarea pricinuita de absenta mea, initial nemotivata, iute sa se evapore. In felul acesta, astazi, va multumesc tuturor celor care ati patruns in acest spatiu al starii de bine, tuturor celor care ati zabovit mai mult sau mai putin, si tuturor celor care au revenit sau nu prin partile acestea. De asemenea, ultimul dar, nu cel din urma lucru, doresc sa le multumesc parintilor mei pentru sprijin si rabdare, vvtb. In ceea ce priveste perioadele ce urmeaza sa vina, nadajdui numaidecat ca aceasta pagina sa reprezinte o comunitate care se bucura de sanatate deplina. Si, inainte de a ma cufunda precum am obiceiul intr-un sir necontenit de cuvinte, va prezint tortul aniversar. 


INGREDIENTE baza:
- 1 cana seminte de floarea-soarelui (inmuiate in prealabil)
- 1 cana prune uscate
- 1/2 cana fulgi de ovaz (inmuiati in prealabil)
- 2 linguri miere

INGREDIENTE crema:
- 2 banane 
- 100-200 ml lapte de migdale (1/2 sau 1 cana in functie de preferinta (lapte de orez, kamut, soia, hrisca... )
- extract de vanilie
- 4 linguri miere (dupa gust) (sirop de agave, sirop de artar
- fructe pentru decor (struguri, prune, afine)

INSTRUCTIUNI:
Pentru baza trebuie sa adaugati toate ingredientele intr-un blender, sa mixati pana devine o crema vascoasa si sa asezati continutul pe fundul unei forme de tort (eu am ales forma unei flori).

Pentru crema e necesar sa taiati bananele felii si sa le lasati peste noapte in congelator. Apoi, asezati bananele inghetate, laptele, extractul de vanilie si mierea in blender si mixati, obtinand astfel o inghetata. Crema/ inghetata obtinuta se toarna peste baza si se pune la congelator pentru aproximativ 3 ore. Dupa care se decoreaza cu fructele dorite. Se serveste la temperatura camerei.


English recipe

Va multumesc inca o data pentru prezenta si atentia voastra 
care, sper sa dainuie si de acum inainte.

O saptamana minunata!

P.S. haideti sa reluam si sa ducem mai departe expunerile, informatiile si retetele sanatoase.


0 commenti:

Leave a thought, a reflection or a wish: